Tüp bebek tedavisinin maliyeti özellikle çocuk sahibi olmak isteyen düşük gelirli çiftlerin en sık sorduğu soruların başında geliyor.
Tüp bebek fiyatları nasıl değişiyor?
Tüp bebek merkezine başvuran hastalar merkezin başarısı konusunda endişe duysalar da tüp bebek fiyatları da önemlidir. Son dönemde kişiye özel tedavi uygulamalarının gelişmesi tüp bebek tedavisinin maliyetlerini de kişiye göre değiştirmiştir. Her çift için uygulanan tedavi farklı olduğundan maliyetler kullanılan ilaçlara, kullanılan tekniğe, erkek faktörüne, ek ameliyat ihtiyacına ve ek uygulamalara göre değişmektedir.
Tüp Bebek Tedavisi Fiyatları
Bazı merkezler, tedaviye başlayacağı kişiyi tedavinin başında sözlü ve yazılı olarak tüm tedavilerin maliyeti konusunda bilgilendirir. Bu merkezlerde tedavi maliyetleri yüksek görünebilir. Bazı merkezler sadece ana tedavinin maliyetini bildirerek diğerlerine göre daha ucuz gibi görünse de gerçekte toplam maliyetler hemen hemen aynıdır. Tüp bebek tedavisi fiyatları da merkezin deneyimine ve başarı oranına bağlı olarak bir miktar değişiklik göstermektedir. Başarı oranı yüksek olan ve laboratuvarlarına en son gelişmeleri adapte eden merkezler, maliyetleri arttıkça diğer merkezlere göre daha pahalı olabiliyor.
Ön bilgiyi nereden alabilirim?
Merkezimizde hastalara yapılacak işlemler hasta ile ilk görüşmede belirlenmekte olup, merkeze ödemeleri gereken ücretler öncelikle sözlü ve yazılı olarak iletilmektedir. Böylece hastalar tedavi sonunda herhangi bir sürprizle karşılaşmıyor. Merkezimizin SGK ile de anlaşması bulunmaktadır. Resmi kurumlardan aldıkları Tüp Bebek raporu hastalarımızın maliyetlerine önemli katkı sağlıyor. Rapor almanın şartları vardır ve bu şartlar şunlardır:
• Normal yöntemlerle çocuk sahibi olmanın imkansız olduğu ve yardımcı üreme yöntemlerinin gerekli olduğuna dair sağlık kurulu raporu;
• Kadının 23 yaşından küçük, 39 yaşından büyük olmaması (Bayının başvuru tarihinde 40 yaşından küçük olmaması gerekmektedir. Aksi takdirde ödeme yapılmayacaktır.)
• son 3 yıl içinde başka hiçbir adjuvan tedavinin başarılı olmadığına dair sağlık kurulu raporu,
• 5 yıllık sigortalılık süresi içerisinde SSK, Bağ-Kur veya Emekli Sandığı’nda en az 900 gün prim ödenmesi gerekmektedir,
• Başvuru yapılacak tüp bebek merkezinin SGK ile anlaşması olması gerekmektedir.
Tedavi pahalı mı?
Elbette tüp bebek tedavisi fiyatları maliyetleri diğer alternatif tedavilere göre pahalıdır. Bunun temel nedeni teknoloji yatırım maliyetlerinin yüksek olması ve kullanılan malzemelerin oldukça pahalı olmasıdır. Sürekli güncellenen teknolojilere bağlılık ve merkezde tedavi başarısını artıran yöntemlerin yer alması aynı zamanda maliyetlerin de artmasına neden olmaktadır. Ücret bilgilerinin online veya sosyal medyada paylaşılması yönetmelik gereği yasak olduğundan merkez ücretlerimizi burada paylaşamıyoruz. Dilerseniz aşağıdaki butona tıklayarak tüp bebek tedavisi fiyatları hakkında detaylı bilgi alabilir veya ücretsiz WhatsApp hattımızdan randevu talebinde bulunabilirsiniz. Ayrıca hastanemizin web sitesini de ziyaret edebilirsiniz.