fbpx

Blastokist Transferi

“Blastokist transferi nedir?” sorusunu açıklamak gerekirse; Tüp Bebek Tedavisinde ilk dönemlerde sadece yarıklanma döneminde (döllenme sonrası 2. veya 3. günde) embriyo transferi yapılırdı. Elde edilen embriyolardan hangisinin gebelik şansı açısından transfere daha uygun olduğunu embriyonun 3. gününde kesin olarak anlamak mümkün değildir. Günümüzde, laboratuvarlardaki teknik imkanların artması, embriyo hakkında daha fazla bilgiye sahip olmamız ve embriyo kültüründe kullanılan solüsyonların geliştirilmesi ile embriyolar blastokist aşamasına kadar geliştirilebilmektedir. Embriyoların 3. gün sonrasında 2 gün daha bekletilerek anne rahminde tutunma şansı daha yüksek embriyolar elde edilebilmektedir. Ancak iyi olan embriyolar 5. güne kadar gelişebilmektedirler. Ayrıca 5. gün embriyolarının genetik kusur/kromozomal anormallik taşıma olasılığı 3. gün embriyolarından çok daha düşüktür.

blastokist transferi nedir

Her Hastaya Uygulanabilir mi?

Yapılan çalışmalar ve laboratuvar sonuçları 5. günde yapılan embriyo transferi ile 2 veya 3. günde yapılan embriyo transferinden daha yüksek gebelik oranı elde edildiğini göstermiştir. Fakat blastokist transferi her hastaya uygulanamayabilir. Yarıklanma döneminde fazla sayıda iyi kalitede embriyosu olan hastalarda uygulanabilir.

Transfer Yapılacak Hastalar İyi Seçilmeli

Laboratuvarımızda embriyoların % 70’i blastokist aşamasına ulaşmaktadır. Bununla birlikte ileri yaş veya ciddi sperm problemi olan hastalarda blastokist gelişimi azalır, hatta bazen hiç blastokist elde edilemeyebilir. Bu durumda embriyo transferi iptal edilir. Bu nedenle blastokist transferi yapılacak hastaların iyi seçilmesi gerekir. Bu konu hakkında doktorunuz, sizin için en iyi seçeneği sunacak ve bilgilendirecektir.

İlginizi çekebilecek diğer konular:

      Embriyo Dondurma

      Embriyo Transferi

      Yumurta Toplama

Whatsapp'ı Aç
Whatsapp Aç
Merhaba👋
Merak ettiğiniz soruları şimdi yaz